Blogginlägg
Dessa matvanor är hållbara

Dessa matvanor är hållbara

Det är lättare än du tror att göra dina matvanor mer hållbara! Du kan börja med att äta vegetariskt några gånger i veckan eller välja kött som är uppfött på ett mer hållbart sätt. Här är några tips för att göra dina matvanor mer hållbara:

 

  1. Ät vegetariskt några gånger i veckan.

 

Om du inte redan är vegetarian kan du överväga att prova några dagar i veckan. Köttproduktion är en av de mest miljöskadliga saker vi gör, så att minska din köttkonsumtion är en av de bästa sakerna du kan göra för planeten. Det finns gott om läckra vegetariska recept där ute, så du behöver inte gå miste om dina favoriträtter. Läs mer här.

 

  1. Välj kött som är uppfött på ett mer hållbart sätt.

 

Allt kött är inte lika – vissa köttsorter är uppfödda på ett mer hållbart sätt än andra. Leta efter kött som kommer från djur som har fötts upp under humana förhållanden och som har fått ekologiskt foder. Det här köttet är hälsosammare för både dig och miljön, och det smakar dessutom jättebra!

 

  1. Använd återanvändbara shoppingkassar.

 

Ett enkelt sätt att minska din miljöpåverkan är att använda återanvändbara shoppingkassar i stället för engångskassar. Plastpåsar är en av de största källorna till föroreningar på planeten, så att använda återanvändbara påsar kan göra stor skillnad. Du kan hitta återanvändbara shoppingkassar tillverkade av en mängd olika material, så det finns säkert en som passar dina behov.

 

  1. Ta med dig en egen vattenflaska.

Ett annat enkelt sätt att minska din miljöpåverkan är att ta med din egen vattenflaska i stället för att köpa vatten på flaska. Flaskvatten skapar inte bara avfall, utan det krävs också energi för att tillverka och transportera det. Genom att ta med din egen vattenflaska bidrar du till att minska både plastavfall och utsläpp av växthusgaser. Hitta mer inspirerande läsning här.